כל מה שרצית לדעת על האפוד האקדמי

אוניברסיטת בר-אילן מעמידה מערך התאמות לסטודנטים המשרתים במילואים, בקבע ובכוחות הביטחון וכד'
ולאוכלוסיות נוספות שנפגעו במלחמת 'חרבות ברזל'.

בלשוניות הבאות תוכלו לצפות בכל המידע הרלוונטי עבורכם - 

  • המתווה של תשפ"ה - מיועד לסטודנטים המשרתים בתשפ"ה, לבני זוג של משרתים ולהם ילדים מתחת לגיל 13 ולמי שנפגעו במלחמה
  • המתווה של תשפ"ד - מיועד למי שלמדו ושירתו בתשפ"ד, לבני זוג של משרתים ולהם ילדים מתחת לגיל 13 ולמי שנפגעו במלחמה
  • מחשבון דרכו ניתן לחשב אלו התאמות מיועדות עבורך 
  • הגשת מסמכים לאימות ההתאמות שמגיעות לך
  • ביצוע פעולות למימוש ההתאמות במערכת
  • מענה לשאלות

מתווה תשפ"ה

 מתווה אפוד אקדמי תשפ"ה - חרבות ברזל

אנו עושים כל מאמץ לסייע לסטודנטים המגוייסים שלנו ולצמצם ככל הניתן את הפגיעה בלימודים.
להלן מפורטות הזכויות המגיעות למשרתי מילואים וכוחות הביטחון ולאוכלוסיות נוספות במסגרת מתווה אפוד אקדמי.

מתווה תשפה

שנת תשפ"ה לעניין המתווה הינה בין התאריכים: מכ"ח תשרי תשפ"ה (30.10.2024) עד  ל' תשרי תשפ"ו (22.10.2025)

משרתי מילואים, משרתי קבע ביחידות 'ייעוד קדמי', פצועי 'חרבות ברזל' ובני זוגם ('בני זוג הורים')

הגדרות

משרתי מילואים, וכן משרתי קבע ביחידות "ייעוד קדמי" – מעמד זה ייקבע עפ"י רשימות שיועברו אל האוניברסיטה מרשויות הצבא או בהצגת טופס 3010 או צו 8, לפי העניין.
'בן זוג הורה' - סטודנט שהוא בת/בן זוג של משרת מילואים או משרת קבע ביחידות "ייעוד קדמי", ולהם ילד שטרם מלאו לו 13 שנים. מעמד זה יוכח באמצעות הצגת צילום ת"ז וספח, וטופס 3010 או צו 8 של בן/בת הזוג, או בהצגת אישור מפקד ישיר בדרגת רב סרן ומעלה (לבני זוג של משרתי קבע) או בהצגת אישור ממחלקת שיקום של משרד הביטחון או מהמוסד לביטוח לאומי (לבני זוג של פצועי ונפגעי 'חרבות ברזל')

בני/בנות זוג הורים ולהם ילד/ה מתחת לגיל 13, מכל התארים, יגישו מסמכים באופן הבא: 
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > הגשת מסמכים לקביעת זכאות להתאמות מתווה אפוד אקדמי - חרבות ברזל

'פצועי חרבות ברזל' (ובכללם נפגעי פוסט-טראומה) -  בהצגת אישור ממחלקת שיקום של משרד הביטחון או מהמוסד לביטוח לאומי. 
בכל מקום שבו נאמר במתווה זה "משרתי מילואים" או "סטודנטים ששירתו" המונח יכלול גם פצועי חרבות ברזל שלא הוכרו ע"י מחלקת שיקום של משרד הביטחון. לצורך קביעת מספר ימי השירות לעניין קבלת הזכויות השונות יהיה מספר ימי המילואים האפקטיבי במקרה של פציעה שווה למספר ימי האשפוז + 14 ימים לצורך המשך החלמה בבית והתארגנות ללימודים.

סטודנטים פצועי/נפגעי חרבות ברזל מכל התארים יגישו מסמכים באופן הבא: 
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > בקשה להתאמות אפוד אקדמי לפצועים/נפגעים -חרבות ברזל

 הכרה בשירות כפעילות המזכה בנקודות זכות - קבלת פטור מנ"ז

סטודנטים לתואר ראשון:
* ששירתו בשנת תשפ"ה שירות מילואים בהיקף של 10 ימים לפחות, גם אם אינם רצופים, יהיו זכאים לפטור מ- 2 נ"ז (1 ש"ש). פטור זה יינתן פעם אחת במהלך התואר, והוא יכול להינתן בגין שירות מילואים כאמור, או בגין פעילות חברתית וקהילתית, כהגדרתה בחוק עידוד מעורבות סטודנטים בפעילות חברתית וקהילתית, תשע"ח-2018, אבל לא בגין שניהם.
* ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן סטודנטים הורים שבן או בת זוגם שירתו כאמור, יהיו זכאים לפטור מ- 6 נ"ז (3 ש"ש).
* ששירתו במשך 35 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, פצועי חרבות ברזל, סטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור,  יהיו זכאים לפטור מ- 8 נ"ז (4 ש"ש).
סטודנטים לתואר שני ותעודת הוראה:
ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יהיו זכאים לפטור מ - 4 נ"ז (2 ש"ש).
סטודנטים בתוכנית ההכשרה בחשבונאות
ששירתו במשך 35 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו בשירות מילואים כאמור, יהיו זכאים לפטור מ- 4 נ"ז (2 ש"ש).
סטודנטים לתואר שלישי:
ששירתו במשך 35 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו בשירות מילואים כאמור, יהיו  זכאים לפטור מ- 2 נ"ז (1 ש"ש). 
בפטור זה יש להשתמש תחילה לקבלת פטור מקורס בלימודי יסוד ביהדות, ורק אם אין לסטודנט חובה ללמוד קורס כזה, ניתן יהיה להשתמש בו לקבלת פטור מקורסים דיסציפלינריים, בתנאי שיתקבל אישור של המחלקה לפטור כזה ושהסטודנט ילמד לפחות 12 נ"ז במסגרת הלימודים לתואר השלישי. 

אופן הגשת הבקשה לתלמידי תואר ראשון, שני, תעודת הוראה ותלמידי הכשרה בחשבונאות:
הבקשה תוגש לבעלי התפקידים בדיקנט הסטודנטים, שיפנו את הבקשה למדור סטטוס.
ניתן לפנות למדור סטטוס גם ישירות באמצעות בקשה באינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > פטור בגין מילואים-חרבות ברזל

אופן הגשת הבקשה לתלמידי תואר שלישי: 
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > פטור מקורס יסוד ביהדות בגין שירות מילואים - חרבות ברזל (תואר שלישי).

הערות:
* נקודות הזכות המפורטות לעיל ביחס לסטודנטים לתואר ראשון ושני ישמשו תחילה לפטור מקורסים כלליים, ואם אין לסטודנט חובה ללמוד קורסים כאלה, הן ישמשו לפטור מקורסי יסוד ביהדות. אם לסטודנט אין גם חובה ללמוד קורסים כאלה, נקודות הזכות יכולות לשמש לפטור מקורסי בחירה באישור המחלקה. נקודות הזכות אינן יכולות לפטור מקורסי חובה, לרבות סמינריונים. הן גם אינן יכולות לפטור סטודנט מחובותיו על-פי הרפורמה באנגלית (כגון, החובה ללמוד שני קורסי תוכן באנגלית). על הסטודנט להשתמש בנקודות הזכות שקיבל בשנת תשפ"ה, ואין לדחות את המימוש שלהן אלא במקרים שבהם אין אפשרות לנצל אותן בשנת תשפ"ה. 
* סך הפטור מנקודות זכות, כולל הפטור לפי חוק עידוד מעורבות סטודנטים או נקודות זכות שכבר ניתנו לסטודנטים עקב שירות מילואים, לא יעלה על עשר נקודות זכות בתואר ראשון ועל ארבע נקודות זכות בתואר שני.
* פטור זה אינו מקנה פטור כספי משכר לימוד.
* סטודנטים שלא יכולים לקבל פטור מנ"ז במסלול הלימודים שלהם, לא בשנת תשפ"ה ולא עד סוף התואר, יוכלו לפנות למחלקה בבקשה להמיר ציון מספרי של קורס שהם עברו אותו, בציון "עובר" מילולי, בהתאם להיקף נ"ז לו הם זכאים.

הערכה חלופית

סטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יוכלו לקבל הערכה חלופית במקום בחינה מסכמת בעד 3 קורסים, לפי שיקול דעת המחלקה, אבל רק בקורסים שהמחלקה פרסמה מראש ככאלה שבהם הסטודנטים הזכאים הללו יוכלו לקבל הערכה חלופית כאמור. זכאות זו לא תחול בלימודי רפואה, אופטומטריה, דימות רפואי, מדעים מדויקים, מדעי החיים והנדסה. 
בסעיף זה "הערכה חלופית", כל שיטת הערכה שאינה בחינה סופית, לרבות עבודות ובחנים, או בחינה המותאמת לסטודנטים הזכאים בשונה מסטודנטים שאינם זכאים. 
אופן הגשת הבקשה: פניה לרכז המילואים במחלקה שבה לומד הסטודנט.

מועד מיוחד

סטודנטים שבמהלך הסמסטר שירתו שירות מילואים של 10 ימים רצופים לפחות או 21 ימים במצטבר, או ששירתו שירות מילואים של 10 ימים לפחות במצטבר במהלך תקופת הבחינות, וכן סטודנטים ששירתו שירות מילואים בצו 8 של 5 ימים רצופים לפחות, במהלך תקופת הבחינות או במהלך הסמסטר, או 21 ימים במצטבר (ומבלי שהיו 5 ימים רצופים) במהלך הסמסטר שלפני תקופת הבחינות, ופצועי חרבות ברזל זכאים להיבחן במועד נוסף בכל קורס שהיו אמורים להיבחן בו בתקופת הבחינות. זכאות כאמור תינתן גם לסטודנט הורה שבן או בת זוגו נפצעו או שירתו שירות מילואים כאמור. 
סטודנטים ששירתו במילואים במשך 35 ימים לפחות במצטבר בסמסטר א' (30.10.24 - 15.03.25), יהיו זכאים למועד מיוחד במבחני סמסטר ב' (גם אם לא שירתו במילואים בסמסטר ב').
מועד בחינה נוסף לפי סעיף זה יתקיים בתוך 45 ימים ממועד הבחינה האחרון בקורס, ובלבד שהסטודנטים לא ייגשו ליותר מ-2 מועדים בכל קורס. אם סטודנט יעדיף להיבחן בשנת הלימודים הבאה (תשפ"ו) במועד שאותו תציע המחלקה שבה ניתן הקורס, הסטודנט יהיה רשאי לעשות זאת. 
סטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במהלך הסמסטר ופצועי חרבות ברזל, יהיו זכאים לכך שהציון הגבוה מבין שני המועדים שבהם נבחנו, יהיה הציון הקובע.
אופן הגשת הבקשה:
ניתן יהיה להירשם למועד ג' דרך 'לוח הבחינות' באינ-בר, בלחיצה על לחצן שיופיע תחת עמודה 'רישום למועד'.
חשוב! הלחצן יופיע 17 יום לפני תאריך הבחינה ועד 7 ימים לפני הבחינה, לא כולל יום הבחינה ורק בזמנים הללו ניתן יהיה להירשם למועד המיוחד.

ציון 'עובר'

סטודנטים לתואר ראשון ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן סטודנטים הורים שבן או בת זוגם שירתו כאמור, יהיו זכאים להמיר ציון מספרי בשני קורסים לציון מילולי 'עובר'.
סטודנטים לתואר ראשון ששירתו במשך 35 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יהיו זכאים להמיר ציון מספרי בשלושה קורסים לציון מילולי 'עובר'.
סטודנטים לתואר שני ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן סטודנטים הורים שבן או בת זוגם שירתו כאמור, יהיו זכאים להמיר ציון מספרי בקורס אחד לציון מילולי 'עובר'.
סטודנטים לתואר שני ושלישי / תעודת הוראה / תוכנית הכשרה בחשבונאות ששירתו במשך 35 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו בשירות מילואים כאמור, יהיו זכאים להמיר ציון מספרי בשני קורסים לציון מילולי 'עובר'.
אופן הגשת הבקשה: 
במסך 'רשימת ציונים' באינ-בר, בעמודת 'בקשה לציון עובר', יופיע לחצן 'הגשת בקשה' ליד הקורסים שהסטודנטים עברו בהצלחה בשנה"ל תשפ"ד - תשפ"ה (למעט סמינריון, תזה או קורס בו נדרש ציון מספרי כתנאי לרישוי מקצועי).
יש ללחוץ על הלחצן בקורסים בהם מבקשים להמיר את הציון המספרי לציון עובר בהתאם לזכאות של הסטודנטים.

הערות:
* התאמה כאמור תינתן בקורס לבחירתו של הסטודנט, בתנאי שעמד בדרישות המעבר של הקורס, ולמעט בקורס בו נדרש ציון מספרי כתנאי לרישוי מקצועי ובקורס חובה או קורס ליבה בתואר שני.
* מספר הקורסים שבהם ניתן יהיה להמיר ציון מספרי לציון מילולי "עובר" בתואר ראשון לא יעלה על חמישה, וסך נקודות הזכות של כלל הקורסים שבהם נקבע ציון מילולי "עובר" לא יעלה על 10%  מסך נקודות הזכות הנדרשות לתואר.
* מספר הקורסים שבהם ניתן יהיה להמיר ציון מספרי לציון מילולי "עובר" בתואר שני ושלישי /תעודת הוראה / תוכנית הכשרה בחשבונאות לא יעלה על שניים.

תוספת זמן במבחנים

סטודנטים ששירתו במשך 35 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יהיו זכאים למתן הארכת זמן של 25% במועדי הבחינות באותו סמסטר.
כמו כן, סטודנטים ששירתו לפחות 14 יום ברצף במהלך ארבעת השבועות האחרונים של הסמסטר (בסמסטר א':  החל מה-06.01.25, בסמסטר ב': החל מה - 05.06.25) או במהלך תקופת הבחינות, יהיו זכאים למתן הארכת זמן של 25% במועדי הבחינות באותו סמסטר. 
* סטודנטים ששירתו במילואים במשך 35 ימים לפחות במצטבר בסמסטר א' (30.10.24 - 15.03.25), יהיו זכאים לתוספת זמן של 25% גם בבחינות סמסטר ב'.
* סטודנטים הזכאים לתוספת זמן של 25% גם מסיבות אחרות, יקבלו תוספת זמן של 33% (20 דקות לכל שעת בחינה) בסה"כ.

אופן הגשת הבקשה:
* סטודנטים ששירתו במשך 35 ימים לפחות במהלך הסמסטר או הבחינות - ההתאמה מתעדכנת עבורם ללא צורך בהגשת בקשה, וניתן לצפות בה בלוח הבחינות באינ-בר.
* סטודנטים ששירתו במילואים לפחות 14 ימים ברצף במהלך ארבעת השבועות האחרונים של הסמסטר או במהלך תקופת הבחינות -  יש להגיש בקשה דרך האינ-בר בצירוף אישור רלוונטי באופן הבא:
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > בקשה להארכת זמן בבחינות למשרתי מילואים      
* ניתן לראות את ההתאמה בלוח הבחינות באינ-בר.

הקלות בשכר לימוד לזכאים בשל 'חרבות ברזל'
סטודנטים בתשפ"ה ששירתו 20 ימי מילואים או יותר מאז ה 30.10.24, בת או בן זוגו של מי ששירתו 20 ימי מילואים או יותר מאז ה 30.10.24, ולהם ילד מתחת לגיל 13, סטודנטים שפונו מבתיהם בשל המלחמה, סטודנטים שנפגעו במלחמה וכאלה שהם בקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה, יהיו זכאים להקלות הבאות בנושא שכר לימוד:

1.       אישור לפרישה מקורס ורישום לאותו קורס בסמסטר העוקב.

2.       סטודנט שלא נבחן או נכשל, יאושר לו רישום חוזר לקורס ללא חיוב נוסף בסמסטר א' , ב' או קיץ בשנה"ל תשפ"ה.

3.       סטודנט שירשם  לקורס קיץ בשנה"ל תשפ"ה יחוייב בשכ"ל בתעריף רגיל- נורמטיבי ולא תעריף של קורס קיץ  (לא כולל תוכניות הכוללות סמסטר קיץ).

4.       הזכאים להקלות לא יחוייבו בתקורה במקרים של צמצום תוכנית הלימודים או פריסה של הלימודים לשנה נוספת מעבר לשנים התקניות בתואר.

סטודנטים הזכאים להקלות אלו יוכלו לפנות למדור תל"מ באמצעות טופס פניה ואישור רלוונטי לצורך ביצוע ההחלטה.

 הערה: מקרים חריגים נוספים שלא נכללים ברשימת הזכאים להקלות, יוכלו לפנות באופן פרטני לוועדת חריגים במדור תל"מ.

התאמות נוספות

  1. סטודנטים הנבחנים במועד בחינה מיוחד למשרתי מילואים, יהיו זכאים לדחיית הגשת מטלות שמועד הגשתן נקבע לשבוע שלפני מועד בחינה זה .
  1. סטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יהיו זכאים להפחתת מספר המטלות בקורס תוך התחשבות ביחס שבין מספר שבועות השירות במילואים במהלך הסמסטר לבין מספר שבועות ההוראה בסמסטר ובהתאם לאופי הקורס.
  1. סטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יהיו זכאים להשלמת שיעורי מעבדות הנדרשים על מנת למלא את חובות הקורס, או לחלופין צמצום מספרם של שיעורי המעבדות והכל בהתחשב במשך שירות המילואים ועל פי החלטת המרצה האחראי על הקורס.
  1. סטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, ולומדים בשנה השנייה לפחות ללימודיהם, והפסידו מבחן בשל שירות מילואים כאמור, המהווה דרישת מוקדמת להמשך לימודיו בקורס המשך, יוכלו להמשיך בלימודיהם, גם ללא עמידה במבחן כאמור, ולמעט בקורס הנלמד במקצועות טיפוליים.
  1. סטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יהיו זכאים לשנות את מערכת השעות בכל סמסטר ולבטל רישום לקורס, גם לאחר חלוף המועד שנקבע לביצוע שינויים, ללא חיוב בתשלום.
  1. לסטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, צבירת נקודות זכות לא תהווה אמת מידה בעניין קבלה לתארים מתקדמים, ובלבד שהסטודנט עמד בדרישות המוסד לקבלת התואר.
  1. סטודנטים ששירתו במשך 21 ימים לפחות במצטבר במהלך סמסטר, או 35 ימים לפחות במצטבר בכל שנת הלימודים התשפ"ה, או 60 ימים לפחות במצטבר במהלך שלושת החודשים הקודמים לפתיחת סמסטר, וכן פצועי חרבות ברזל וסטודנטים הורים שבן או בת זוגם נפצעו או שירתו כאמור, יוכלו להגיש בקשה לבחינה ומתן פטור בקורס בגין לימודים אקדמיים קודמים במוסד אחר בישראל.

אופן הגשת הבקשה לתלמידי תואר ראשון: 
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > פטור בגין מילואים-חרבות ברזל (תואר ראשון).

אופן הגשת הבקשה לתלמידי תואר שני, תעודת הוראה ותלמידי חשבונאות: 
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > פטור בגין שירות מילואים - חרבות ברזל.

להתחלה

אנשי קבע, סדיר וכוחות הביטחון ובני זוגם ('בני זוג הורים')

 

אנשי קבע (שאינם ביחידות "ייעוד קדמי") - מעמד זה ייקבע עפ"י רשימות שיועברו אל האוניברסיטה ממדור השכלה ואקדמיה של צה"ל.

"אנשי כוחות הביטחון" - סטודנטים המשרתים במשטרה, בשב"כ, במוסד ובמגן דוד אדום, וכן חיילים בסדיר ואזרחים עובדי צה"ל, ובלבד ששירתו בהיקף חריג של 60 ימים לפחות במהלך הסמסטר בשל המלחמה ובאישור מפקד בכיר ביחידה הרלוונטית, המוכר ע"י האוניברסיטה.

"בן זוג הורה" - סטודנט שהוא/היא בת/בן זוג של משרת קבע או עובד בכוחות הביטחון, ולהם ילד שטרם מלאו לו 13 שנים.

מעמד זה יוכח באמצעות הצגת צילום ת"ז וספח, ואישור על שירות בהיקף חריג (באישור מפקד יחידה) של בן / בת הזוג.

 

הכרה בשירות כפעילות המזכה בנקודות זכות

סטודנטים לתואר ראשון / שני / תעודת הוראה, שהם משרתי סדיר, קבע, ואנשי כוחות הביטחון, אשר שירתו מתחילת הסמסטר (החל מה-30.10.24) או בתקופת הבחינות שירות בהיקף חריג (באישור מפקד היחידה),  יהיו זכאים לפטור מ-4 נ"ז (=2 ש"ש).

סטודנטים לתואר שלישי / תוכנית ההכשרה בחשבונאות, שהם משרתי סדיר, קבע, ואנשי כוחות הביטחון, אשר שירתו מתחילת הסמסטר (החל מה-30.10.24) או בתקופת הבחינות שירות בהיקף חריג (באישור מפקד היחידה), יהיו זכאים לפטור מ-2 נ"ז (=1 ש"ש).

סטודנטים הורים שבני זוגם הם אנשי כוחות הביטחון ומשרתי קבע שגויסו מאז ה-30.10.24 לשירות בהיקף חריג (באישור מפקד היחידה), יהיו זכאים לפטור מ- 2 נ"ז (1 ש"ש).

נקודות הזכות המפורטות לעיל ישמשו תחילה לפטור מקורסים כלליים, ואם אין לסטודנט חובה ללמוד קורסים כאלה, הן ישמשו לפטור מקורסי יסוד ביהדות. אם לסטודנט אין גם חובה ללמוד קורסים כאלה, נקודות הזכות יכולות לשמש לפטור מקורסי בחירה באישור המחלקה. נקודות הזכות אינן יכולות לפטור מקורסי חובה, לרבות סמינריונים. הן גם אינן יכולות לפטור סטודנט מחובותיו על-פי הרפורמה באנגלית (כגון, ללמוד שני קורסי תוכן באנגלית).

* אין כפל זיכוי בגין שירות מילואים ופעילות חברתית או קהילתית בהתנדבות בשנת תשפ"ד, ונקודות הזיכוי שהסטודנט קיבל בשנים קודמות בגין שירות מילואים או התנדבות בקהילה, יבואו במניין נקודות הזכות האמורות בסעיף זה.

* פטור זה אינו מקנה פטור כספי משכר לימוד.

הערה:

סטודנטים שלא יכולים לקבל פטור מנ"ז במסלול הלימודים שלהם, יוכלו לפנות למחלקה בבקשה להמיר ציון מספרי של קורס שהם עברו אותו, בציון "עובר" מילולי, בהתאם להיקף נ"ז לו הם זכאים.

אופן הגשת הבקשה לתלמידי תואר ראשון, שני, תעודת הוראה ותלמידי הכשרה בחשבונאות
בעלי התפקידים בדיקנט הסטודנטים, שיפנו את הבקשה למדור סטטוס
ניתן לפנות למדור סטטוס גם ישירות באמצעות האינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > בקשת פטור בגין שירות מילואים, קבע, כוחות ביטחון - חרבות ברזל

אופן הגשת הבקשה לתלמידי תואר שלישי: 
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > פטור מקורס יסוד ביהדות בגין שירות מילואים/קבע/כוחות הביטחון - חרבות ברזל (תואר שלישי)

אופן הגשת הבקשה לבני זוג של משרתי קבע וכוחות הביטחון לתלמידי תואר ראשון, שני, תעודת הוראה ותלמידי חשבונאות:
באינ-בר > הגשת בקשה > אפוד אקדמי > חרבות ברזל > בקשת פטור לבני/בנות זוג בגין שירות מילואים/קבע/כוחות הביטחון – חרבות ברזל

אופן הגשת הבקשה לבני זוג של משרתי קבע וכוחות הביטחון לתלמידי תואר שלישי:
באינ-בר > הגשת בקשה > אפוד אקדמי > חרבות ברזל > בקשת פטור מקורס יסוד ביהדות בגין שירות מילואים/קבע/כוחות הביטחון של בני/בנות זוג - חרבות ברזל

* תלמידי תוכנית ההכשרה בחשבונאות יוכלו לקבל פטור מ- 2 נ"ז בלבד.

מועד מיוחד

אנשי כוחות הביטחון ומשרתי קבע שגויסו במהלך הסמסטר או תקופת הבחינות לשירות בהיקף חריג (באישור מפקד היחידה), וכן סטודנטים הורים שבן או בת זוגם שירתו כאמור, זכאים להיבחן במועד נוסף בכל קורס שהיו אמורים להיבחן בו בתקופת הבחינות.

מועד בחינה נוסף לפי סעיף זה יתקיים בתוך 45 ימים ממועד הבחינה האחרון בקורס, ובלבד שהסטודנטים לא ייגשו ליותר מ-  2 מועדים בכל קורס. אם סטודנט יעדיף להיבחן בשנת הלימודים הבאה (תשפ"ו) במועד שאותו תציע המחלקה שבה ניתן הקורס, הסטודנט יהיה רשאי לעשות זאת.

אופן מימוש ההתאמה: ניתן יהיה להירשם למועד ג' דרך 'לוח הבחינות' באינ-בר, בלחיצה על לחצן שיופיע תחת עמודה 'רישום למועד'.

חשוב! הלחצן יופיע 17 יום לפני תאריך הבחינה ועד 7 ימים לפני הבחינה, לא כולל יום הבחינה ורק בזמנים הללו ניתן יהיה להירשם למועד המיוחד.

ציון 'עובר'

סטודנטים שהם אנשי כוחות הביטחון ומשרתי קבע שגויסו לשירות בהיקף חריג (באישור מפקד היחידה), וכן סטודנטים הורים שבן או בת זוגם שירתו כאמור, יהיו זכאים לבחור שני קורסים (למעט בקורסים בהם נדרש ציון מספרי כתנאי לרישוי מקצועי וסמינריונים), שאותם עברו בהצלחה מתוך כל הקורסים שלמדו בשנה"ל תשפ"ד - תשפ"ה, ושבהם יוכלו להמיר את הציון המספרי שקיבלו בציון "עובר" מילולי. ציונים אלה לא ייכנסו לממוצע הכללי, ולא ייספרו גם לעניין קביעת סיום תואר בהצטיינות, רשימת הדקן והצטיינות רקטור.

אופן הגשת הבקשה:

במסך 'רשימת ציונים' באינ-בר, בעמודת 'בקשה לציון עובר', יופיע לחצן 'הגשת בקשה' ליד הקורסים שהסטודנטים עברו בהצלחה בשנה"ל תשפ"ד - תשפ"ה (למעט סמינריון, תזה או קורס בו נדרש ציון מספרי כתנאי לרישוי מקצועי).

יש ללחוץ על הלחצן בקורסים בהם מבקשים להמיר את הציון המספרי לציון עובר בהתאם לזכאות של הסטודנטים.

להתחלה

מפונים וקרבה ראשונה לנפגעי המלחמה

 

סטודנטים שפונו מבתיהם בשל המלחמה וסטודנטים  שהם מקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה (בן משפחה מדרגה ראשונה נהרג או נפצע או נחטף).

סטודנטים שפונו מבתיהם - בהצגת אישור מביטוח לאומי וספח ת"ז.

סטודנטים שהם מקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה – בהצגת אישורים מתאימים.

זכאות לנקודות זכות

סטודנטים שפונו מבתיהם וכן סטודנטים שהם בקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה,  יהיו זכאים לפטור מ-4 נ"ז (=2 ש"ש) מקורסים כלליים או קורסי יסוד ביהדות.

אופן הגשת הבקשה
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > בקשת פטור למפונים ובקרבה ראשונה לנפגעי 'חרבות ברזל'

מועד מיוחד

סטודנטים שפונו מבתיהם בשל המלחמה, וכן סטודנטים שהם מקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה, זכאים להיבחן במועד נוסף בכל קורס שהיו אמורים להיבחן בו בתקופת הבחינות.

מועד בחינה נוסף לפי סעיף זה יתקיים בתוך 45 ימים ממועד הבחינה האחרון בקורס, ובלבד שהסטודנטים לא ייגשו ליותר מ-  2 מועדים בכל קורס. אם סטודנט יעדיף להיבחן בשנת הלימודים הבאה (תשפ"ו), הוא יהיה רשאי לעשות זאת אך רק במועד שאותו תציע המחלקה שבה ניתן הקורס, ולא במועד מיוחד.

אופן מימוש ההתאמה:, ניתן יהיה להירשם למועד ג' דרך 'לוח הבחינות' באינ-בר, בלחיצה על לחצן שיופיע תחת עמודה 'רישום למועד'.

חשוב! הלחצן יופיע 17 יום לפני תאריך הבחינה ועד 7 ימים לפני הבחינה, לא כולל יום הבחינה ורק בזמנים הללו ניתן יהיה להירשם למועד המיוחד.

ציון 'עובר'

סטודנטים שפונו מבתיהם בשל המלחמה, וכן סטודנטים שהם מקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה, יהיו זכאים לבחור שני קורסים (לא כולל סמינריון), שאותם עברו בהצלחה מתוך כל הקורסים שלמדו בשנה"ל תשפ"ד - תשפ"ה, ושבהם יוכלו להמיר את הציון המספרי שקיבלו בציון "עובר" מילולי. ציונים אלה לא ייכנסו לממוצע הכללי, ולא ייספרו גם לעניין קביעת סיום תואר בהצטיינות, רשימת הדקן והצטיינות רקטור

אופן הגשת הבקשה:

במסך 'רשימת ציונים' באינ-בר, בעמודת 'בקשה לציון עובר', יופיע לחצן 'הגשת בקשה' ליד הקורסים שהסטודנטים עברו בהצלחה בשנה"ל תשפ"ד - תשפ"ה (למעט סמינריון, תזה או קורס בו נדרש ציון מספרי כתנאי לרישוי מקצועי).

יש ללחוץ על הלחצן בקורסים בהם מבקשים להמיר את הציון המספרי לציון עובר בהתאם לזכאות של הסטודנטים.

תוספת זמן במבחנים

סטודנטים שפונו מבתיהם בשל המלחמה, וסטודנטים שהם מקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה,  יהיו זכאים למתן הארכת זמן של 25% במועדי הבחינות באותו סמסטר.
* סטודנטים הזכאים לתוספת זמן של 25% גם מסיבות אחרות, יקבלו תוספת זמן של 33% (20 דקות לכל שעת בחינה) בסה"כ.

אופן הגשת הבקשה:
אינ-בר > בקשות ואישורים > הגשת בקשה > אפוד אקדמי-חרבות ברזל > הגשת מסמכים לקביעת זכאות להתאמות מתווה אפוד אקדמי - חרבות ברזל

הקלות בשכ"ל לזכאים בשל 'חרבות ברזל'

סטודנטים בתשפ"ה ששירתו 20 ימי מילואים או יותר מאז ה 30.10.24, בת או בן זוגו של מי ששירתו 20 ימי מילואים או יותר מאז ה 30.10.24, ולהם ילד מתחת לגיל 13, סטודנטים שפונו מבתיהם בשל המלחמה, סטודנטים שנפגעו במלחמה וכאלה שהם בקרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה, יהיו זכאים להקלות הבאות בנושא שכר לימוד:

1.       אישור לפרישה מקורס ורישום לאותו קורס בסמסטר העוקב.

2.       סטודנט שלא נבחן או נכשל, יאושר לו רישום חוזר לקורס ללא חיוב נוסף בסמסטר א' , ב' או קיץ בשנה"ל תשפ"ה.

3.       סטודנט שירשם  לקורס קיץ בשנה"ל תשפ"ה יחוייב בשכ"ל בתעריף רגיל- נורמטיבי ולא תעריף של קורס קיץ  (לא כולל תוכניות הכוללות סמסטר קיץ).

4.       הזכאים להקלות לא יחוייבו בתקורה במקרים של צמצום תוכנית הלימודים או פריסה של הלימודים לשנה נוספת מעבר לשנים התקניות בתואר.

סטודנטים הזכאים להקלות אלו יוכלו לפנות למדור תל"מ באמצעות טופס פניה ואישור רלוונטי לצורך ביצוע ההחלטה.

 הערה: מקרים חריגים נוספים שלא נכללים ברשימת הזכאים להקלות, יוכלו לפנות באופן פרטני לוועדת חריגים במדור תל"מ.

להתחלה