תכנית הדברות

דקורטיבי

אודות התוכנית

תכנית הידברות היא תכנית ייחודית הקיימת בקמפוס מעל לעשרים שנה ועוסקת בסוגיות שונות בחברה הישראלית, בין היתר יחסים בין דתיים לחילוניים ובין יהודים וערבים במטרה ליצור אוירה של סובלנות ולהנהיג שיח ציבורי אחר בחברה הישראלית. התכנית מקיימת דיאלוג מעמיק ומפרה בעזרת מנחים מנוסים, הבאים מדיסציפלינות ידע ומחקר מגוונות. הדיאלוג משלב בין היבט האינטלקטואלי לבין פן חברתי- דינאמי.

מבנה ואופי המפגשים

המפגשים בנויים כסדנה דינמית של שיח פורה ופתוח בין הסטודנטים בקבוצות שונות: דתיים-חילונים, ערבים-יהודים והידברות בליווי מוזיקאלי. הסדנה בנויה ממפגש שבועי של ארבע שעות סמסטריאליות, לרוב בשעות אחה"צ או הערב  ובנוסף נערך סיור רב-תרבותי (בתשלום סמלי).

הסוגיות שנדונות בסדנאות: סטריאוטיפים בחברה הישראלית, סובלנות ופלורליזם, זהות יהודית מול זהות ישראלית, מדינה יהודית ו/או דמוקרטית ויחסי דת ומדינה.

בסיום הקורס מתבקשים הסטודנטים להגיש עבודה של כעשרה עמודים הכוללת בין היתר, ראיה רטרוספקטיבית על הסדנאות והחוויה שעברה עליהם בשילוב ניתוח אקדמי.

השתתפות בקורס פתוחה לסטודנטים בכל התארים.

סטודנט הממלא את כל דרישות הקורס זכאי לקבל פטור אקדמי של 2 נק"ז מקורס כללי או מקורס יסוד ביהדות.

מנחים בתוכנית הדברות:

הרב צבי טל

תושב עפרה, בוגר ישיבת מרכז הרב ואוניברסיטת בר אילן. שנים רבות עסק בחינוך בתיכון בהוראת מקצועות היהדות ובהדרכת מורים. עוסק בהדרכות בירושלים, במנהרות הכותל ובהר הבית. מחובר לרבדים שונים בחברה הישראלית דרך הנחיית סטודנטים בתכנית ההידברות מזה 25 שנים.

דב בר ישועה

מאסטר המחלקה לתלמוד באוניברסיטת בר אילן. מנחה קבוצות בתוכנית הידברות משנת 2005 .   מנהל התוכנית בשנים 2010-2014. מרצה בהשתלמויות מורים להעשרת המחנך בישראל. מגשר ומאמן אישי וזוגי ומטפל בגישת הגשטאלט ו NLP.עוסק בחינוך ובהוראת מקצועות היהדות בחינוך הדתי והממלכתי. רואה בהידברות הישראלית חובה שהיא זכות שאין שניה לה.

אילנה ברוך

ראש בית הספר לדיאלוג מוזיקלי ע"ש אברהם עומר, אוניברסיטת בר אילן - תכנית הכשרה להנחיית קבוצות קונפליקט בעזרת מוזיקה. מטפלת במוזיקה, דוקטורנטית, מרצה באוניברסיטת בר אילן בתכנית ההכשרה לתואר שני בתרפיה במוזיקה ולימודי המשך. זכתה במגוון מענקים, יוזמת פרויקטים לקידום הקשבה, כבוד, דיאלוג וחיבור בין קהילות שונות. בעלת קליניקה פרטית בבית שמש, מטפלת ומדריכה מטפלים.

יניב חני

מנחה בתוכנית ההידברות באוניברסיטת בר אילן. מוביל שיח מחבר, מלמד וערכי בין ערבים ויהודים, מתוך אמונה ורצון ליצור חברה ישראלית סובלנית, מכבדת ופלורליסטית.

ד"ר עומר מזעל

ד"ר מזעל חוקר תרבות, יועץ ארגוני ומומחה לחינוך עם ניסיון של שלושים שנה בהוראה, מחקר והובלת פרויקטים לרשויות מקומיות. ד"ר מזעל בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות והחינוך במשותף מאוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע והאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני במנהיגות חינוך מהאוניברסיטה העברית, ותואר דוקטור מאוניברסיטת לסטר, במנהיגות חינוכית. ד"ר מזעל שימש כחוקר ומרצה בתחום התרבות והמנהיגות במוסדות אקדמיים שונים: אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת בן גוריון, מכללת קיי, מכללת אורנים, מכללת אחוה, מכללת אל קסמי ומכללת אור יהודה. כמו כן, שימש כחוקר ומרצה בדרגת פרופסור חבר באוניברסיטת וירצבורג בגרמניה, באוניברסיטת צ'סטר באנגליה, באוניברסיטת אלקודס ובאוניברסיטת בית לחם. לד"ר מזעל ניסיון עשיר בפיתוח תכניות הוראה במיוחד באקדמיות ומכללות להכשרת מורים וכן בהעברת תכניות הוראה במוסדות אקדמיים שונים כמו מכללת קיי, מכללת אל קסמי ואוניברסיטת אלקודס (מכללת הינד אל-חוסייני). כיועץ ארגוני הוביל ד"ר מזעל פרויקטים חינוכיים למועצות מקומיות שונות והיה יועץ ארגוני בכיר במרכז הרפואי שייח ג'ראח בירושלים. תחומי העניין של המחקר של ד"ר מיזל מתמקדים במחקר תרבותי, מנהיגות, ניהול עצמי וחינוך לרב תרבותיות.

פרטי יצירת קשר - תוכנית הידברות:

מיקום - בניין 509 חדר 33

טלפון - 035318978