דקן הסטודנטים

משרד
בנין 509 חדר 12
תחומי עניין

פרופ' שמואלי הוא פרופ' בפקולטה למשפטים. את שלושת תאריו עשה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. לאחר מכן יצא לפוסט דוקטורט ושימש כמרצה אורח בביה"ס למשפטים אוניברסיטת Duke בצפון קרוליינה ושימש שם כמרצה אורח פעמיים נוספות. כמו כן שימש כמרצה אורח גם בביה"ס למשפטים של אוניברסיטת Yale וכחוקר בכיר אורח שם כמה פעמים. הצטרף לסגל אוניברסיטת בר-אילן בשנת 2010 לאחר ששימש כמרצה במכללת שערי משפט. משמש כנשיא האגודה הישראלית למשפט וחברה מאז 2019.

פרופ' שמואלי עוסק במחקר של דיני נזיקין, משפחה, תביעות אזרחיות במשפחה, משפט ודת ועוד. ספרו, Maimonides and Contemporary Tort Theory: Law, Religion, Economics, and Morality , עם יובל סיני, יצא לאור בשנת 2020 בהוצאת Cambridge. ספר נוסף, "השתתפות ילדים בתכניות ראליטי (מציאות) – היבטים משפטים, חברתיים וכלכליים" ייצא לאור בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן. פרסם כ-60 מאמרים בישראל, בארה"ב, באנגליה ובקנדה. זכה בשורת מענקי מחקר בישראל ובחו"ל, בהם מהקרן הלאומית למדע. מחקריו צוטטו בפסיקות בתי-המשפט בישראל, כולל בבית-המשפט העליון, פעמים רבות.

בעבר שימש כמנהל המרכז למשפט מסחרי בפקולטה למשפטים, כמנהל קליניקה בפקולטה משפטים, חבר וועדת תקנונים של האוניברסיטה וכמה וועדות בפקולטה למשפטים, והאחראי על תארים מתקדמים בפקולטה למשפטים. משך שנים ארוכות שימש כיועץ ארגוני ולפיתוח הדרכה בחיל המודיעין.

מאז אוקטובר 2023 משמש פרופ' שמואלי כדיקן הסטודנטים.

תאריך עדכון אחרון : 31/10/2023